Liverpool geeft Arsenal de drie punten cadeau

Liverpool geeft Arsenal de drie punten cadeau

Arsenal – Liverpool FC 2-1

Liverpool FC heeft door twee blunders verloren van Arsenal. De Reds speelden een sterke partij tegen een uiterst defensief Arsenal, maar vlak voor rust liep het twee keer fout. Liverpool had 24 doelpogingen, Arsenal drie. 

Liverpool begon heel aanvallend aan de partij en zette meteen hoog druk. Dat leverde enkele gevaarlijke acties op en in de twintigste minuut kwam de verdiende voorsprong. Sadio Mané trapte de lage voorzet van Andrew Robertson in doel. Liverpool leek de match helemaal onder controle te hebben, tot Virgil Van Dijk in de fout ging. Hij speelde te kort terug op Alisson Becker en Alexandre Lacazette was eerder op de bal en liet de kans niet liggen. Even later onderschepte Lacazette opnieuw de bal, dit keer een pass van Alisson. Hij speelde snel in op Reiss Nelson en die maakte er 2-1 van. Twee kansen, twee doelpunten voor Arsenal. 

Na rust hadden de Gunners maar één doel voor ogen: die 2-1 over de streep trekken. Ze bouwden een puur waar Jose Mourinho trots op zou zijn. Liverpool bleef zoeken naar openingen en er kwamen ook enkele kansjes. Mohamed Salah kopte te zwak en Emiliano Martinez keepte een sterke tweede helft.  

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum (81′ Shaqiri), Oxlade-Chamberlain (61′ Keita), Mane, Salah (82′ Origi), Firmino (61′ Minamino).