Eerste puntenverlies op Anfield dit seizoen voor LFC

Eerste puntenverlies op Anfield dit seizoen voor LFC

Liverpool FC – Burnley 1-1

Ondanks 23 doelpogingen, is Liverpool FC er niet in geslaagd te winnen van Burnley. De Reds trokken vanaf de aftrap ten aanval en creëerden kans na kans. Na een half uur werden ze eindelijk beloond. Andrew Robertson kopte een voorzet van Fabinho in doel. Bij de rust stond het nog steeds 1-0, vooral dankzij een resem spectaculaire reddingen van Nick Pope

Na de pauze gingen de Reds op hun elan verder, maar ook Pope bleef op dreef en kreeg wat hulp van de paal bij een laag schot van Roberto Firmino. In de 69ste minuut viel plots de gelijkmaker uit de lucht. Jay Rodriguez werkte de bal in doel. Na de gelijkmaker ging Liverpool op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar die kwam er niet meer. 

Het is voor Liverpool FC het eerste puntenverlies in eigen huis dit seizoen. Ze hebben het record gevestigd op 24 thuiszeges op rij. De Reds zijn wel nog steeds ongeslagen op Anfield, al 58 wedstrijden in de Premier League op rij. Het wordt nu wel spannend om nog enkele records te vestigen. Liverpool moet nog tegen Arsenal, Chelsea en Newcastle. Als de Reds alles winnen, komen ze op 102 punten, twee meer dan het record van Man City. Ook onder andere meeste punten in eigen huis en grootste voorsprong staan nog op het spel.

Liverpool: Alisson, Williams (69′ Alexander-Arnold), Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum (81′ Oxlade-Chamberlain), Jones (69′ Keita), Mane, Salah, Firmino.