Liverpool pakt ook tegen Brighton de volle buit

Liverpool pakt ook tegen Brighton de volle buit

Brighton – Liverpool FC 1-3

Liverpool FC heeft de drie punten gepakt tegen een moedig Brighton. De thuisploeg voetbalde goed mee, maar de Reds waren te sterk.

Liverpool kwam al vroeg 0-2 voor nadat de gegenpress twee doelpunten opleverde.  In de zesde minuut scoorde Mohamed Salah na een lage voorzet van Naby Keita, twee minuten later draaide Jordan Henderson de bal in doel na een aflegger van Salah. Brighton gaf niet op en zette Alisson Becker meermaals aan het werk. Vlak voor rust knalde Leandro Trossard de aansluitingstreffer onhoudbaar binnen. 

Ook na de pauze vielen er kansen aan beide kanten. Virgil Van Dijk moest meermaals zijn waarde bewijzen en ook Alisson leed geen kou. Een kwartier voor tijd zorgde Salah met zijn tweede van de avond voor de verlossende 1-3.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Williams (45′ Robertson), Henderson (79′ Milner), Wijnaldum, Keita (62′ Fabinho), Oxlade-Chamberlain (62′ Mané), Salah, Firmino (87′ Minamino).