Kampioen verliest zwaar van tweede in de stand

Kampioen verliest zwaar van tweede in de stand

Manchester City – Liverpool FC 4-0

Liverpool FC heeft zijn eerste match als kampioen verloren van Manchester City. In de gelijkopgaande openingsfase kregen beide ploegen kansen. Mohamed Salah was het dichtst bij een goal, maar hij trapte tegen de paal. In de 25ste minuut kreeg Man City een strafschop na het betere duw- en trekwerk tussen Raheem Sterling en Joe Gomez. Kevin De Bruyne liet de kans niet liggen en stuurde Alisson Becker de verkeerde kant op. Tien minuten later gaf Gomez Sterling te veel ruimte en die verdubbelde de voorsprong. En nog voor rust stond het 3-0 via Phil Foden na een heerlijke assist van De Bruyne.

Na de koffie leek Liverpool even een vuist te kunnen maken, maar in de 66ste minuut werkte invaller Alex Oxlade-Chamberlain de bal in eigen doel. Boeken toe. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (76′ Williams), Gomez (45′ Oxlade-Chamberlain), Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Wijnaldum (62′ Keita), Mane (85′ Minamino), Salah, Firmino (62′ Origi).