Spelers vinden 12 juni te vroeg

Spelers vinden 12 juni te vroeg

In de Premier League is er nog druk overleg gaande omtrent het heropstarten van de competitie in juni. Vanaf 1 juni zouden er terug sportwedstrijden mogen doorgaan, maar de Premier League had 12 juni naar voor geschoven als herstartdatum. Dit vinden de spelers echter te vroeg. De groepstrainingen mogen vanaf 18 mei hervat worden als de regels van de sociale afstand kunnen gewaarborgd worden. Hierdoor zou de voorbereiding amper drie weken duren, te kort vinden de spelers. Ze vrezen dat de kans op blessures te groot wordt. De start zou hierdoor een week worden uitgesteld, naar 19 juni.

Verder loopt de discussie ook nog over het al dan niet spelen in neutrale stadions. Alle clubs spelen liever in de eigen stadions. Ze gaan er van uit dat ze hun fans kunnen motiveren om niet samen te troepen aan de stadions tijdens wedstrijden. Tegen 25 mei wil de UEFA een definitief plan ontvangen. Als het huidige seizoen niet wordt afgewerkt, zouden de clubs allemaal samen ongeveer 1 miljard euro verliezen aan tv-inkomsten. Zelfs als de wedstrijden alsnog gespeeld worden, zouden de zenders meer dan 300 miljoen euro terugeisen omwille van de veranderde omstandigheden.