Geen voetbal voor 1 juni

Geen voetbal voor 1 juni

De Engelse regering is bezig met het uitwerken van een regeling om de de corona-lockdown te geraken. In het plan staat dat er zeker geen sportwedstrijden mogen gespeeld worden voor 1 juni. Hierna zouden sportwedstrijden achter gesloten deuren mogen doorgaan, met het oog op tv-uitzendingen. 

De clubs uit de Premier League houden maandag een nieuwe vergadering om het verdere verloop van de competitie te bespreken. De Britse regering overlegt nog of ze eventueel sportploegen zal toestaan om later deze week groepstrainingen te hervatten. De meeste ploegen gaan er van uit dat het seizoen nog moet worden uitgespeeld, alhoewel veel clubdokters dit afraden. 

Maandag zal er zeker niet gestemd worden of de wedstrijden al dan niet op neutrale grond zullen worden afgewerkt. Een zestal clubs zou hier tegen zijn. De UEFA wil dat nationale bonden ten laatste op 25 mei hun plannen voor het al dan niet afwerken van het seizoen doorgeven.