Chelsea knikkert Liverpool uit FA Cup

Chelsea knikkert Liverpool uit FA Cup

Chelsea – Liverpool FC 2-0

Het bekeravontuur zit er op dit seizoen voor Liverpool FC. Op Stamford Bridge kwamen de Reds sterk uit de startblokken en Sadio Mané kreeg enkele kansen. Aan de overkant haalde Chelsea een paar keer hard uit. Adrian miskeek zich op een loeier van Willian en het stond 1-0. In een opwindende eerste helft bleven beide ploegen kansen creëren. Mané was een paar keer dicht bij een treffer, maar Kepa Arrizabalaga lag telkens in de weg. 

Na de pauze was de match minder opwindend. Chelsea hield alles goed op slot en loerde op de counter. In de 62ste minuut trapte Mason Mount een vrije trap op de dwarsligger. Twee minuten later volgde een uitbraak van Ross Barkley en die knalde staalhard binnen. Bijna stond het zelfs 3-0 na een nieuwe counter, maar de doorgebroken Pedro besloot recht op Adrian. 

Liverpool: Adrian, Williams, Van Dijk, Gomez, Robertson, Fabinho, Lallana (80′ Salah), Jones (70′ Milner), Minamino, Mane, Origi (70′ Firmino).