Liverpool wint 2-0 van grote rivaal

Liverpool wint 2-0 van grote rivaal

Liverpool FC – Man Utd 2-0

Liverpool FC heeft een spannende derby tegen Manchester gewonnen. De Reds waren de betere ploeg en hadden kansen om ruim te winnen, maar ook de bezoekers prikten enkele keren gevaarlijk tegen. Zo bleef het spannend tot de blessuretijd.

De Reds begonnen sterk aan de partij en kwamen na een kwartier spelen verdiend op voorsprong. Virgil van Dijk kopte een hoekschop van Trent Alexander-Arnold in doel. Liverpool bleef domineren en kansen creëren en scoorde voor rust ook nog twee keer. De VAR bracht telkens een eind aan de vieringen. De eerste keer zag hij een fout van Van Dijk op David de Gea, de tweede keer nipt buitenspel van Georginio Wijnaldum. Aan de overkant moest Alisson Becker vlak voor rust uitpakken met een geweldige redding, maar ook de Gea moest plat bij een schot van Sadio Mané

Na de koffie grepen de Reds de Mancs meteen bij de keel met drie kansen op enkele minuten tijd. Mohamed Salah trapte half naast de bal, Mané knalde nipt over en Jordan Henderson zag de Gea zijn schot tegen de paal duwen. Toen de storm ging liggen, kregen ook de bezoekers enkele kansen. Anthony Martial knalde één keer hoog over en zette Alisson een paar keer aan het werk. Die hield zijn netten probleemloos schoon. In de slotfase kreeg Liverpool nog meerdere kansen om de drie punten veilig te stellen, maar het was wachten op de 93ste minuut. Alisson stuurde Salah diep en die liet de kans dit keer niet liggen. Anfield ontplofte! 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Oxlade-Chamberlain (66′ Lallana), Mane (83′ Origi), Salah, Firmino (83′ Fabinho).