Liverpool speelt concurrent Leicester helemaal van de mat

Liverpool speelt concurrent Leicester helemaal van de mat

Leicester City – Liverpool FC 4-0

Liverpool FC heeft zwaar uitgehaald in de topper tegen Leicester City. De Reds speelden heel dominant tegen de tweede uit de stand, vooral na rust was Liverpool indrukwekkend. Leicester geraakte niet meer uit de omknelling en was blij dat de score niet verder opliep. 

LFC schoot sterk uit de startblokken en Sadio Mané kreeg al snel een grote kans, maar miste. De Reds waren duidelijk de betere en creëerden verschillende kansen. Kasper Schmeichel moest Leicester meermaals recht houden, maar na een half uur spelen leverde de zware druk dan toch een goal op. Roberto Firmino kopte een hoge voorzet van Trent Alexander-Arnold binnen. Een minuut later had Mané eigenlijk de voorsprong moeten verdubbelen, maar hij knalde recht op Schmeichel.

Na de koffie vielen de Reds met hernieuwde energie aan. Het eerste kwartier kwam Leicester amper het zijn eigen doelgebied. De bal wou echter niet goed vallen. Twintig minuten voor tijd kreeg Liverpool dan een strafschop na hands van Caglar Soyuncu. James Milner stond net op het veld en stuurde met zijn eerste baltoets Schmeichel naar de verkeerde hoek. De Reds waren nu bevrijd en bleven zoeken naar goals. Firmino scoorde zijn tweede van de avond, dit keer na een lage voorzet van Alexander-Arnold. Die jonge wingback mocht ook nog zijn goaltje meepikken. Hij versloeg Schmeichel met een lage knal.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Henderson (82′ Lallana), Wijnaldum, Keita (70′ Milner), Mane, Salah (70′ Origi), Firmino.