Liverpool klopt Brighton ondanks rode kaart voor Alisson

Liverpool klopt Brighton ondanks rode kaart voor Alisson

Liverpool FC – Brighton 2-1

Liverpool FC heeft gewonnen van Brighton en loopt verder uit op concurrenten Chelsea en Manchester City. De Citizens speelden 2-2 gelijk in Newcastle, de Blues verloren de Londense derby van West Ham met 0-1.

Virgil van Dijck scoorde in de eerste 24 minuten al twee keer. Telkens kopte hij een voorzet van Trent Alexander-Arnold binnen. Hierdoor zat Liverpool al vroeg op rozen, maar in de slotfase werd het toch nog even spannend. Alisson Becker kreeg een kwartier voor tijd rood nadat hij de bal met de hand beroerde buiten het strafschopgebied. Lewis Dunk trapte de vrije trap in doel, maar Liverpool hield de drie punten thuis. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Oxlade-Chamberlain (78′ Adrian), Mane, Salah (69′ Lallana), Firmino (76′ Origi).