Aston Villa houdt stand tot de 94ste minuut

Aston Villa houdt stand tot de 94ste minuut

Aston Villa – Liverpool FC 1-2

Liverpool FC heeft opnieuw een achterstand opgehaald in de slotfase. Na een zwakke eerste helft, moesten de Reds lange tijd achtervolgen. Pas in de slotfase konden ze de situatie omkeren en het laken alsnog naar zich toe trekken. 

In een trage eerste helft viel er weinig te beleven. Twee keer moest de VAR beslissen over een buitenspelfase. Bij de goal van Mahmoud Trezeguet werd na lang schuiven met de lijn besloten dat het geen buitenspel was, en dus werd het 1-0 voor Aston Villa. Even later scoorde Roberto Firmino tegen, maar de lijntjes van de VAR maakte duidelijk dat zijn schouder een centimeter buitenspel zweefde. 

Na de pauze zakte Villa verder terug en ging Liverpool op zoek naar de gelijkmaker. Het was moeilijk openingen vinden, maar in de 87ste minuut kopte Andrew Robertson dan toch op aangeven van Sadio Mané de 1-1 binnen. In de 94ste minuut zorgde Mané zelfs nog voor de drie punten met een sublieme kopbalgoal na een hoekschop van Trent Alexander-Arnold

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Lallana (84′ Keita), Henderson, Wijnaldum (65′ Oxlade-Chamberlain), Mane, Salah (65′ Origi), Firmino.