Opstelling in League Cup

Opstelling in League Cup

Liverpool – Arsenal 5-5 (5-4 na strafschoppen)

Liverpool FC heeft Arsenal uit de League Cup getrapt na een onwaarschijnlijke wedstrijd. De Reds haalden het na strafschoppen nadat het 5-5 stond na de reguliere speeltijd. Liverpool moest een groot deel van de match achtervolgen. In de 94ste minuut kwamen ze pas terug tot 5-5.

Caoimhin Kelleher slikte negen goals, waarvan vier tijdens de strafschoppen, maar werd toch de held van de avond door een penalty te stoppen. Divock Origi was ook opnieuw de redder door in de 94ste minuut met een heerlijke halve omhaal de voorzet van Neco Williams in doel te trappen en zo de 5-5 op het bord te zetten. Het was de perfecte apotheose na een avond waarin LFC bijna constant moest achtervolgen en Arsenal veel tijd probeerde te rekken door blessures te veinzen. 

Liverpool kwam al vroeg op voorsprong door een owngoal, maar Arsenal sloeg snel terug. Via Lucas Torriera en twee keer Gabriel Martinelli gingen de Gunners met een voorsprong rusten. James Milner kon vanaf de stip milderen tot 2-3. 

Na de pauze gingen de Reds nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar Arsenal liep verder uit via Ainsley Maitland-Niles. Alex Oxlade-Chamberlain maakte er met een schitterende volley 3-4 van en Origi bracht LFC terug op gelijke hoogte. Het was echter nog niet gedaan. Joe Willock knalde van ver op doel en versloeg Kelleher. Liverpool gaf niet op en in blessuretijd viel dan toch de oververdiende 5-5. 

Liverpool: Kelleher, Williams, Gomez, Van den Berg, Milner, Lallana, Keita (55′ Jones), Oxlade-Chamberlain (81′ Chirrivella), Elliott, Origi, Brewster.