Klopp zal Arsenal bekampen met A-ploeg B

Klopp zal Arsenal bekampen met A-ploeg B

Liverpool FC heeft een druk programma en de bekermatch tegen Arsenal is voor Jurgen Klopp een goed moment om enkele spelers rust te gunnen. Net als in de vorige ronde tegen MK Dons, zullen enkele jongeren hun kans krijgen. Joel Matip is geblesseerd, Mohamed Salah is wel terug fit maar zal waarschijnlijk rust krijgen. Ki-Jana Hoever ontbreekt omdat hij weg is met de Nederlandse U17.

Pep Lijnders heeft al laten weten dat Caoimhin Kelleher in doel zal staan. In principe zijn alle matchen in de League Cup voor de Ierse international. Verder gaf Lijnders aan dat Liverpool met een sterke ploeg aan de aftrap zal komen, een ploeg die Arsenal kan verslaan. Volgens Lijnders zijn is er geen A-ploeg of B-ploeg, maar zijn het allemaal A-spelers. Hij ziet vooral een probleem met de automatismen omdat deze spelers minder in actie komen voor de eerste ploeg. 

We mogen dus tegen Arsenal opnieuw een opstelling verwachten met spelers die dit seizoen weinig matchen speelden, gemengd met een aantal talentvolle youngsters. Rhian Brewster, Harvey Elliott, Curtis Jones en Sep van de Berg ontbraken alvast bij de bekermatch van de U21. Zijn zitten zeker in de kern voor de match tegen de Gunners. Bij de bezoekers zullen ook een aantal sterkhouders rust krijgen. Volgens Unai Emery zal Mesut Ozil, die deze maand nog niet in actie kwam, de kapiteinsband dragen.