Liverpool knokt terug na vroege goal Kane

Liverpool knokt terug na vroege goal Kane

Liverpool – Tottenham 2-1

Liverpool FC heeft de felbevochten topper tegen Tottenham gewonnen. De Reds kwamen al vroeg op achterstand, maar drukten de Spurs helemaal weg. Na rust gingen ze er op en er over. 

Al in de eerste minuut liep het fout voor Liverpool. Het schot van Son Heung-Min week af op Dejan Lovren. Via de paal kwam de bal bij Harry Kane terecht en die liet de kans niet liggen. Liverpool ging voluit op zoek naar de gelijkmaker, maar doelman Paulo Gazzinaga kon alle pogingen keren. In een opwindende eerste helft bracht Gazzinaga redding bij schoten van Mohamed Sala, Roberto Firmino en Trent Alexander-Arnold en verschillende kopballen waarvan vooral die van Virgil van Dijk gevaarlijk was. 

Na de pauze gingen de Reds op hun elan verder, maar het was oppassen voor de snelle counters van de Spurs. Alisson Becker kon de doorgebroken Son nog net voldoende naar buiten drijven en die knalde vanuit een schuine hoek tegen de dwarsligger. Zeven minuten na rust viel dan de verdiende gelijkmaker, Jordan Henderson werkte de bal met links in doel. Liverpool bleef zoeken naar openingen, maar de goal kwam na een domme strafschopfout van Serge Aurier op Sadio Mané. Salah trapte de strafschop laag en hard binnen. In de slotfase kwam Tottenham nog opzetten, maar Alisson moest geen wonderen verrichten om zijn netten schoon te houden.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Wijnaldum (77′ Milner), Mane, Salah (85′ Gomez), Firmino (93′ Origi).