Stewart en Jones scoren in Genk voor de U19

Stewart en Jones scoren in Genk voor de U19

Racing Genk – Liverpool FC U19 0-2

De U19 van Liverpool FC heeft, met aanmoediging van een meute Flemish Reds, in Genk met 0-2 gewonnen. In een evenwichtige eerste helft beide teams kansen. Doelman Jakub Ojrzynski moest meermaals redding brengen en aan de overkant had ook Maarten Vandevoordt zijn handel vol aan de aanvallen van de jonge Reds. In de 22ste minuut haalde hij Layton Stewart neer en ging de bal op de stip. Stewart trapte de strafschop had in doel.  

Na de pauze kreeg Liverpool meer ruimte om te counteren. Curtis Jones kon zich enkele keren doorzetten, maar het liep telkens mis voor doel. Na een knappe stifter van Harvey Elliott kon Jones dan toch de voorsprong verdubbelen. Even later glipte hij opnieuw door de buitenspelval, maar dit keer stuitte hij op Vandevoordt. 

Liverpool staat met zeven op negen aan de leiding in groep E van de Uefa Youth League. In de andere match haalde Salzburg met 7-2 zwaar uit tegen Napoli. Genk en Salzburg zijn tweede met vier punten, Napoli laatste met één puntje. 

Liverpool U19: Ojrzynski, Williams, Van den Berg, Boyes (Koumetio, 89), Larouci, Clarkson, Dixon-Bonner (Norris, 79), Cain, Elliott (Hill, 89), Stewart (Longstaff, 71), Jones.