Zeven Liverpoolspelers op shortlist Ballon d’Or

Zeven Liverpoolspelers op shortlist Ballon d’Or

Maar liefst zeven spelers van Liverpool FC maken kans om de Ballon d’Or te winnen. Op 2 december wordt de laureaat in Parijs bekend gemaakt. Er zijn 30 genomineerden. 

De genomineerden: Sadio Mane, Sergio Aguero, Frenkie de Jong, Hugo Lloris, Dusan Tadic, Kylian Mbappe, Trent Alexander-Arnold, Donny van de Beek, Pierre-Emerick Aubameyang, Marc-Andre ter Stegen, Cristiano Ronaldo, Alisson Becker, Matthijs de Ligt, Karim Benzema, Georginio Wijnaldum, Virgil van Dijk, Bernardo Silva, Heung-min Son, Robert Lewandowski, Roberto Firmino, Lionel Messi, Riyad Mahrez, Kevin de Bruyne, Kalidou Koulibaly, Antoine Griezmann, Mohamed Salah, Eden Hazard, Marquinhos, Raheem Sterling, Joao Felix.

 

Alisson Becker is ook genomineerd voor de Yachine Trophy, die de beste doelman van vorig seizoen in de bloemetjes zet. Alisson won met Liverpool FC de Champions League en met Brazilië de Copa America. 

De andere genomineerden: Manuel Neuer, Ederson, Andre Onana, Wojciech Szczesny, Jan Oblak, Kepa Arrizabalaga, Samir Handanovic, Hugo Lloris and Marc-Andre ter Stegen.