Liverpool speelt om 21u00 in Napoli

Liverpool speelt om 21u00 in Napoli

Napoli – Liverpool FC 

Liverpool FC is de Champions League gestart met een valse noot. Tegen een erg stug verdedigend Napoli vonden de Reds amper openingen en in de slotfase vielen de doelpunten aan de overkant. In de andere wedstrijd in groep E ging Racing Genk zwaar de boot in bij Salzburg, het werd uiteindelijk 6-2 voor de Oostenrijkers.  

Bij de rust stond het nog 0-0. Fabian Ruiz kreeg al vroeg de kans om twee keer uit te halen, maar Adrian bracht telkens redding. Daarna kwam het meeste gevaar van Liverpool, maar grote kansen afdwingen was moeilijk. Roberto Firmino was het dichtst bij een doelpunt, maar zijn kopbal botste net aan de verkeerde kant van de paal. 

Meteen na de koffie kreeg Napoli opnieuw een levensgrote kans, onmisbaar eigenlijk. Dries Mertens trapte van dichtbij tegen de hand van de zwevende Adrian. Daarna verwaterde de partij met veel duikelpartijen en gemekker. Plots kreeg Mohamed Salah toch een kans, maar doelman Alex Meret ging goed plat. Liverpool nam de match nu terug in handen en begon meer druk te zetten. Een kwartier voor tijd was Meret opnieuw bij de pinken bij een lage trap van Sadio Mané. Acht minuten voor tijd kreeg Napoli een strafschop, Mertens trapte net buiten het bereik van Adrian. In blessuretijd maakte invaller Fernando Llorente er nog 2-0 van. 

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Milner (66′ Wijnaldum), Henderson (87′ Shaqiri), Mane, Salah, Firmino.