Liverpool buigt vroege achterstand om in zege tegen Magpies

Liverpool buigt vroege achterstand om in zege tegen Magpies

Liverpool FC – Newcastle  3-1

Liverpool FC heeft nog steeds het maximum van de punten, ondanks een vroege achterstand tegen Newcastle. Hierdoor blijven de Reds alleen koploper in de Premier League en kunnen ze met vertrouwen toeleven naar de verdediging van de Champions League. Dinsdag begint LFC er aan, in Napoli. 

De eerste kans van de match leverde ook meteen het eerste doelpunt op. Linksback Jetro Willems kapte naar zijn mindere linkse voet, maar haalde verschroeiend hard uit en liet Adrian kansloos. Nog voor rust had Liverpool alles terug onder controle. De aanhoudende druk leverde twee doelpunten van Sadio Mané op. Op aangeven van Andrew Robertson draaide hij de bal heerlijk in de bovenhoek en even later stuurde Roberto Firmino hem op weg naar de 2-1. Doelman Martin Dubravka zat er nog tussen, maar Mané kon in de rebound alsnog scoren. 

Na de pauze liep Liverpool verder uit via Mohamed Salah, opnieuw kwam de assist van invaller Firmino. Die was in de 36ste minuut de geblesseerde Divock Origi komen vervangen en had met twee assists een groot aandeel in de zege. 

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum (84′ Shaqiri), Oxlade-Chamberlain (74′ Milner), Mane, Salah, Origi (36′ Firmino).