Liverpool ook tegen Burnley foutloos

Liverpool ook tegen Burnley foutloos

Burnley – Liverpool FC 0-3

Liverpool FC blijft met het maximum van de punten leider in de Premier League na een vlotte overwinning in Burnley. Jurgen Klopp hield vast aan zijn elftal dat Arsenal inblikte en ook nu kwamen de Reds heel sterk voor de dag. Voor het eerst dit seizoen hield LFC ook de nul. 

In de aanvangsfase deed Burnley goed mee en Adrian moest zelfs duiken bij een schot van Chris Wood. Aan de overkant was Mohamed Salah heel dicht bij de openingsgoal, maar doelman Nick Pope devieerde de bal met één vinger tegen de paal. In de 21ste minuut dook Salah alleen op voor Pope. Dit keer hobbelde de bal net naast na een botsing met de keeper. Liverpool begon meer druk te zetten en een hoge voorzet van Trent Alexander-Arnold week af en waaide in doel. De FA telt het als een owngoal van Wood. Vier minuten later verdubbelde Sadio Mané de voorsprong na een steal van Roberto Firmino.

Na de rust had Liverpool alles onder controle. In de slotfase kwam er eindelijk ruimte om te counteren. Salah zocht nadrukkelijk naar een goal, maar het wou niet lukken voor de Egyptenaar. Tien minuten voor tijd maakte Firmino er wel 0-3 van. In blessuretijd kreeg Georginio Wijnaldum nog een grote kans, maar hij stuitte op Pope.  

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Henderson (71′ Oxlade-Chamberlain), Mane (85′ Origi), Salah, Firmino (85′ Shaqiri).