Liverpool drukt Arsenal weg en prijkt alleen op kop in de Premier League

Liverpool FC – Arsenal 3-1

Liverpool FC heeft op indrukwekkende wijze de maat genomen van een uiterst defensief Arsenal. De Reds zetten constant hoog druk en wonnen oververdiend. Pas in de slotfase konden de bezoekers terugslaan. 

Arsenal trok vanaf de eerste minuut een muur op voor het eigen doel. Liverpool zocht geduldig naar de openingsgoal, maar de Gunners konden we een paar keer gevaarlijk counteren. Vijf minuten voor rust viel dan eindelijk een voorzet goed. Joel Matip kopte de hoekschop van Trent Alexander-Arnold staalhard in doel.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Liverpool bleef Arsenal wegdrukken. Dat leverde twee doelpunten van Mohamed Salah op. Met een strafschop verdubbelde hij de voorsprong, maar de 3-0 was uiterst knap. Hij ging met één schijnbeweging voorbij David Luiz en plaatste de bal perfect in de hoek. Vijf minuten voor tijd mocht Lucas Torreira met veel geluk de eer redden voor Arsenal. De bal viel in de kluts voor zijn voeten en hij liet de kans niet liggen. 

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum (Milner), Henderson, Mane (Oxlade-Chamberlain), Salah, Firmino (Lallana).