Mignolet mag dan toch naar Club Brugge

Mignolet mag dan toch naar Club Brugge

Simon Mignolet heeft afscheid genomen van Liverpool FC. Hij trainde vandaag al mee met zijn nieuwe ploeg, Club Brugge. De 31-jarige Mignolet verdedigde in zes jaar meer dan 200 keer het doel van LFC. Hij won als bankzitter de Champions League. Mignolet was bij de Reds tweede keeper, na Alisson Becker. Hij wou graag weer ergens titularis worden, maar bleef een modelprof en een teamspeler.

Jurgen Klopp wou Mignolet eigenlijk niet laten gaan, maar ging uiteindelijk toch overstag. “Simon is één van de meest professionele spelers waarmee ik ooit heb gewerkt. Hij kreeg veel respect in de kleedkamer en is een uitmuntend atleet en persoon. Ik zal hem altijd dankbaar zijn voor wat hij voor ons heeft gedaan. Ik wil hem eigenlijk niet laten gaan. Hij is goed genoeg om bij elke ploeg in de Premier League in doel te staan. Maar omwille van zijn verdiensten voor de club, kan ik hem deze kans niet ontnemen.”

Mignolet schreef zelf ook een afscheidsbrief voor de fans van Liverpool FC. > hier <

Veel succes in je verdere loopbaan Simon!

YNWA!