City wint Charity Shield na strafschoppen

City wint Charity Shield na strafschoppen

Manchester City – Liverpool FC 1-1 (5-4 na strafschoppen)

Manchester City heeft de eerste prijs van het seizoen gewonnen na penalty’s, alleen Liverpoolspeler Georginio Wijnaldum zette zijn strafschop niet om. Hierdoor wint City het Community Shield voor het twee jaar op rij.

Al in de twaalfde minuut had Raheem Sterling de Citizens op voorsprong gebracht, maar na rust nam Liverpool het heft in handen. Mohamed Salah en Virgil van Dijk vonden beiden het doelkader op hun weg. Joel Matip kon uiteindelijk dan toch de verdiende gelijkmaker scoren. In de slotfase kwamen Naby Keita en Salah nog dicht bij de winnende treffer, maar het bleef 1-1. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (67′ Matip), Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho (67′ Keita), Henderson (79′ Oxlade-Chamberlain), Wijnaldum, Origi (79′ Lallana), Salah, Firmino (79′ Shaqiri).