Liverpool sluit voorbereiding af met zege tegen Lyon

Liverpool sluit voorbereiding af met zege tegen Lyon

Lyon – Liverpool FC 1-3

Liverpool FC is klaar voor het nieuwe seizoen. De laatste voorbereidingsmatch werd winnen afgesloten tegen Lyon. De Franse topclub kwam al vroeg op voorsprong, maar de Reds grepen de tegenstander bij de keel en wonnen verdiend met 1-3. 

De match begon desastreus voor LFC na een foutje van Alisson Becker. Hij probeerde zijn blunder te herstellen, maar beging een fout. In de vierde minuut trapte Memphis Depay de strafschop hard in doel. Liverpool nam de match in handen en drukte Lyon helemaal weg. De gelijkmaker van Roberto Firmino liet slechts een kwartier op zich wachten. Vijf minuten later bezweek Lyon helemaal onder de druk. Joachim Anderson werkte de bal in zijn eigen doel. 

Jurgen Klopp voerde na een half uur spelen al zijn eerste wissels door, en opnieuw bij de rust en na een uur. Hierdoor kwamen alle meegereisde spelers in actie, maar Liverpool bleef dominant voetballen. De Reds creëerden ook na rust een resem kansen, maar kregen de bal nog maar één keer tegen de netten. Harry Wilson scoorde met een heerlijke knal. 

Liverpool: Alisson, Hoever, Gomez, Lovren, Larouci, Keita, Shaqiri, Lallana, Wilson, Salah, Firmino.

Invallers: Mignolet, Lonergan, Fabinho, Van Dijk, Wijnaldum, Milner, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Brewster, Robertson, Origi, Matip, Lewis, Duncan, Alexander-Arnold, Elliott, Van den Berg.