Liverpool neemt afscheid van Sturridge en Moreno

Liverpool neemt afscheid van Sturridge en Moreno

Alberto Moreno en Daniel Sturridge zullen Liverpool deze zomer verlaten. Beiden zijn einde contract. Sturridge scoorde op zes jaar tijd 67 doelpunten in 160 wedstrijden voor LFC. Aan de zijde van Luis Suarez ontpopte hij zich tot een echte goalgetter, maar dan werd hij afgeremd door enkele zware blessures. Moreno speelde 141 matchen op vijf jaar tijd, maar verloor zijn plaats aan Andrew Robertson

Jurgen Klopp had lovende woorden te over voor het duo, een kleine selectie:  “Ze hebben beide heel erg geholpen bij de groei van deze ploeg. Moreno bezit ongelooflijk veel energie en wil altijd alles geven voor de club. Hij speelde de laatste seizoenen minder matchen dan hij verdiende, maar zijn bijdrage op training was enorm. Sturridge kunnen we gerust een hedendaagse clubgrootheid noemen. Sommige van zijn doelpunten waren enorm belangrijk. Hij is één van de beste afwerkers die ik ooit heb gezien. Hij scoort onmogelijke doelpunten. Ook hij moest dit seizoen veel geduld hebben, maar speelde een cruciale rol. Hij was ook een belangrijke figuur in de kleedkamer, een leider, iemand die jongeren hielp en altijd probeerde de ploeg te helpen.” 

Verder wenste Klopp het duo veel succes bij hun volgende club en gaf hun volgende boodschap mee: “We zullen ze missen. Maar we kunnen afscheid nemen met de beste woorden. Jullie zijn Europees kampioen!”