Supporters kiezen voor Van Dijk, Rodgers en Bradley-Auckland

Supporters kiezen voor Van Dijk, Rodgers en Bradley-Auckland

Liverpool FC heeft bekend gemaakt wie tot speler en speelster van het jaar werden verkozen. Maar liefst 115000 supporters brachten hun stem uit. Ook de spelers kozen hun beste ploegmaat. 

Virgil Van Dijk speelde een ijzersterk seizoen in het hart van de defensie. Hij werd dan ook uitgeroepen tot speler van het jaar, zowel door de fans als door zijn ploegmaats. Hij haalde ruim meer stemmen (46,8%) dan de rest van de top vijf: Mohamed Salah (23,9%), Sadio Mané (11,3%), Trent Alexander-Arnold en Andy Robertson

Bij de vrouwen kozen de medespeelsters anders dan de fans. De supporters kozen voor Amy Rodgers, de speelsters voor Sophie Bradley-Auckland

Het doelpunt van het seizoen werd gescoord door Salah. Zijn knal tegen Chelsea in april kreeg meer dan de helft van de stemmen. De solo van Mané tegen Bayern Munchen was de tweede mooiste goal, terwijl ook Daniel Sturridge met heerlijke afstandsschot scoorde tegen Chelsea (in de uitmatch).