Liverpool wordt tweede met 97 punten

Liverpool wordt tweede met 97 punten

Liverpool FC – Wolves 2-0

Liverpool heeft op de laatste speeldag van de Premier League met 2-0 gewonnen van Wolves. Hierdoor sluiten de Reds het seizoen af met 97 punten, één minder dan kampioen Manchester City. LFC verloor dit seizoen één keer en speelde zeven keer gelijk. Alle andere matchen werden gewonnen. Het doelsaldo is 89-22. 

Sadio Mané scoorde beide doelpunten, telkens na een voorzet van Trent Alexander-Arnold. In de 17de minuut trapte hij een lage voorzet in doel, na rust deed De Senegalees het met een kopbal. Verder viel er vrij weinig te beleven in de partij. Rui Patricia moest een knal van Andrew Robertson pareren. Aan de overkant zag Matt Doherty zijn poging tegen de dwarsligger zoeven. Na rust moest Alisson Becker een paar keer redding brengen en voor Liverpool kopte Virgil Van Dijk nog op de deklat. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Gomez), Fabinho, Wijnaldum (Oxlade-Chamberlain), Henderson, Mane, Salah, Origi (Milner).