Liverpool moet 3-0 ophalen op Anfield

Liverpool moet 3-0 ophalen op Anfield

Barcelona – Liverpool FC 3-0

Liverpool FC staat voor een extreem lastige opdracht volgende week op Anfield. In Barcelona verloren de Reds met 3-0. Het was een evenwichtige partij, maar Liverpool liet de kansen liggen en aan de overkant vlogen de ballen wel tegen de netten.

Het eerste half uur was het aftasten, maar beide ploegen kwamen wel dreigend voor de dag. In de 26ste minuut was het dan raak. Luis Suarez schoof een lage voorzet aan de eerste paal in doel. Acht minuten later kreeg Sadio Mané een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar hij kon de voorzet van Jordan Henderson niet binnen het kader deviëren. 

Na de pauze ging Liverpool meteen op zoek naar de gelijkmaker. James Milner vond twee keer doelman Marc-André Ter Stegen op zijn weg. Een kwartier voor tijd liep het plots fout voor de Reds. Na een sliding ging de bal via de knie van Suarez tegen de deklat, maar viel dan op de borst van Lionel Messi en die trapte de bal in een leeg doel. Zes minuten later opnieuw Messi. Dit keer krulde hij een vrije trap subliem rond de muur en in de kruising. Liverpool was nog heel dicht bij de belangrijke uitgoal, maar de bal wou er niet in. De knal van Roberto Firmino werd van de lijn geveegd en Mohamed Salah trapte de rebound van dichtbij tegen de paal. Diep in blessuretijd had Ousmane Dembélé de 4-0 aan de voet, maar hij stifte de bal in de handen van Alisson Becker

Liverpool: Alisson, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Milner (Origi), Wijnaldum (Firmino), Keita (Henderson), Mane, Salah.