Liverpool naar halve finale tegen Barcelona

Liverpool naar halve finale tegen Barcelona

Porto – Liverpool FC 1-4

Liverpool FC heeft zich tegen Porto geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Na de 2-0 in de heenmatch kwam de kwalificatie in Portugal nooit in gevaar. In de halve finale staat de kraker tegen Barcelona op het programma.

Porto probeerde wel te zoeken naar een goal en creëerde ook enkele kansen, maar de goal viel in de 26ste minuut aan de overkant. Sadio Mané werkte aan de tweede paal een gekraakt schot van Mohamed Salah in doel. 

Twintig minuten na rust zette Mohamed Salah Liverpool helemaal op rozen na een snelle counter en een uitgemeten doorsteekbal van Trent Alexander-Arnold. Twee minuten later stond het 1-2 na een sterke kopbal van Eder Militao, maar het was niet meer dan een eerredder voor Porto. Mané was heel dicht bij een tweede treffer, maar trapte naast een leeg doel nadat hij doelman Iker Casillas omspeelde. Roberto Firmino maakte er wel 1-3 van, op aangeven van Jordan Henderson. In de slotfase kopte Virgil Van Dijck ook nog de 1-4 binnen na een hoekschop. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Gomez), Matip, Van Dijk, Robertson (Henderson), Fabinho, Milner, Wijnaldum, Mane, Salah, Origi (Firmino).