Salah zorgt voor verlossing in Southampton

Salah zorgt voor verlossing in Southampton

Southampton – Liverpool FC 1-3

Liverpool FC blijft in de titelrace na een felbevochten zege in Southampton. De Reds haalden een vroege achterstand op en maakten in de slotfase het verschil. Zo blijft Liverpool in het spoor van leider Manchester City.

De avond was slecht begonnen voor Liverpool. Shane Long maakte er al in de achtste minuut 1-0 van. Liverpool begon te drukken en dat leverde ook enkele kansen op, maar ook de Saints waren een paar keer gevaarlijk. Virgil Van Dijck moest de bal over zijn eigen doel werken. In de 36ste minuut viel dan de verdiende gelijkmaker. Naby Keita kopte de voorzet van Trent Alexander-Arnold binnen. De eerste goal voor LFC van Keita. 

Ook na de pauze kwam Southampton sterk uit de startblokken, maar Liverpool nam het commando over. Tien minuten voor tijd viel dan de verlossende treffer van Mohamed Salah na een snelle counter en een heerlijke plaatsbal. Vijf minuten later stond het 1-3. Jordan Henderson knalde van dichtbij een lage voorzet van Roberto Firmino tegen de netten. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Milner), Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum (Henderson), Keita (Lovren), Mane, Salah, Firmino.