Owngoal Alderweireld houdt Liverpool op titelkoers

Owngoal Alderweireld houdt Liverpool op titelkoers

Liverpool – Tottenham 2-1

Liverpool is opnieuw leider na een nipte zege tegen Tottenham. De Reds leken geruime tijd alles onder controle te hebben, tot de gelijkmaker plots uit de lucht viel. In blessuretijd kwam dan alsnog de verlossing. 

De topper tussen Liverpool en Tottenham kwam langzaam uit de startblokken, maar na een kwartier schilderde Andrew Robertson een voorzet op het hoofd van Roberto Firmino. Die kopte laag en hard binnen. De thuisploeg leek de match onder controle te hebben, maar verzuimde echt door te drukken. 

Na rust kwamen de Spurs een paar keer gevaarlijk opzetten en bij een snelle vrije trap van Harry Kane lieten de Reds zich verrassen. Hierdoor kon Lucas Moura plots alleen voor doel opduiken en de bal binnen tikken. Jurgen Klopp zette alles op alles en gooide Divock Origi in de strijd. Die zag zijn afgeweken vrije trap net naast hobbelen. Liverpool verhoogde de druk en in de 91ste minuut viel de bal dan goed. Hugo Lloris kon de kopbal van Mohamed Salah niet vasthouden en Toby Alderweireld liep de bal in zijn eigen doel. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson (Origi), Wijnaldum, Milner (Fabinho), Mane, Salah (Lovren), Firmino.