Liverpool wint in Munchen

Liverpool wint in Munchen

Bayern Munchen – Liverpool 1-3

Nadat de heenmatch op 0-0 eindigde, trokken de Reds in Munchen het laken naar zich toe. Thuisploeg Bayern kon nooit aanspraak maken op de zege en Liverpool stoot verdiend door naar de kwartfinale van de Champions League.  

Het was elkaar voorzichtig aftasten in de openingsfase. Beide ploegen wilden vooral geen kansen weggeven. Tot Manuel Neuer in de 26ste minuut uit zijn doel kwam. Sadio Mane was eerder op de bal, kapte zich knap vrij en trapte de bal tegen de netten. Bayern kon niet meteen een vuist maken, maar verraste vijf minuten voor rust met een snel genomen vrije trap. Joel Matip werkte de voorzet in eigen doel. 

Na de pauze bleef Liverpool de controle houden en de 1-2 hing in de lucht. Na een resem hoekschoppen kon Virgil Van Dijck er in de 69ste minuut eentje binnen koppen. Liverpool ging op zin elan verder en Mohamed Salah kwam dicht bij de 1-3, maar hij kon net niet afwerken. Even later pakte hij wel uit met een heerlijke assist die Mane aan de tweede paal in doel kopte. In blessuretijd pakte Andrew Robertson nog geel waardoor hij de heenmatch van de kwartfinales mist.

Volgende ploegen zitten in de kwartfinale: Liverpool, Man City, Man Utd, Tottenham, Ajax, Juventus, Porto en Barcelona. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Milner (Lallana), Wijnaldum, Henderson (Fabinho), Mane, Salah, Firmino (Origi).