Leicester steelt een punt op Anfield

Leicester steelt een punt op Anfield

Liverpool FC – Leicester 1-1

Liverpool FC heeft een voorsprong van vijf punten op Manchester City na een gelijkspel tegen Leicester City. De Reds waren uitstekend aan de partij begonnen, maar vlak voor rust liep het fout. 

Al in de derde minuut bracht Sadio Mané Liverpool op voorsprong met een plaatsbal. De Reds gingen op hun elan verder, maar Kasper Schmeichel keerde het schot van Roberto Firmino en Mané kopte de daaropvolgende hoekschop naast. De thuisploeg liet het tempo zakken, Leicester zakte diep terug en loerde op de counter. Anfield schrok even toen James Maddison bijna kon profiteren van slecht uitvoetballen van Alisson Becker

Dan eiste Harry Maguire de hoofdrol op. Eerst hield hij met twee armen Mohamed Salah af in het strafschopgebied, geen strafschop echter. Even later haalde hij Mané neer terwijl die alleen op doel kon, slechts geel. En in blessuretijd van de eerste helft kopte hij dan de gelijkmaker in doel. 

Na rust kwam Leicester er iets vaker uit, maar de bezoekers bleven heel stug verdedigen. Allisson moest een owngoal van Firmino voorkomen toen die nog net bij een voorzet kon komen. Liverpool had veel balbezit, maar kon geen open kansen creëren. Eén keer brak Naby Keita door, maar hij werd van zijn sokken gelopen door Ricardo Pereira. Scheidsrechter Martin Atkinson was echter vastberaden, Liverpool zou vandaag geen penalty krijgen. 

In de slotfase verhoogde Liverpool de druk. Firmino knalde te dicht bij Schmeichel. Invaller Daniel Sturridge probeerde het van ver, maar miste doel. Joel Matip kopte naast en in blessuretijd kopte Mané over. Voor de rest lag er altijd wel eens lichaamsdeel in de weg. 

Liverpool: Alisson, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Keita (Lallana), Shaqiri (Fabinho), Mane, Salah, Firmino (Sturridge).