Reds terug uit Dubai, met blessurenieuws

Reds terug uit Dubai, met blessurenieuws

De spelers van Liverpool FC hebben terug getraind op Melwood, na een korte stage in Dubai. Virgil Van Dijck en Fabinho ontbraken vanwege ziekte. Dit zou echter geen problemen mogen opleveren voor de match tegen Leicester City woensdagavond. Jurgen Klopp hoopt dat de trainingen in het warme Dubai een positief effect zullen hebben op de ploeg. 

Dejan Lovren is beschikbaar tegen Leicester. Hierdoor beschikt Klopp terug over keuzemogelijkheden in de centrale verdediging. Ook Ben Woodburn en Ki-Jana Hoever hebben de groepstrainingen hervat. 

Klopp kwam ook nog eens terug op de situatie van Alex Oxlade-Chamberlain. De middenvelder heeft geen last meer van zijn knie, maar Klopp zal geen risico’s nemen. Hij zal Oxlade-Chamberlain de tijd geven om te werken aan zijn fysieke paraatheid. Ook Rhian Brewster is op de goede weg, maar heeft nog meer werk voor de boeg. Minder goed nieuws is er in verband met Joe Gomez. De veelzijdige verdediger kende een terugval en zal iets langer out zijn. Het zal nog minstens twee weken duren voor hij terug kan aansluiten met de groep. 

Het is nog niet zeker op Georginio Wijnaldum en Trent Alexander-Arnold aan de aftrap zullen verschijnen tegen Leicester. Beiden kampen met een knieblessure, maar het ziet er goed uit. Klopp wil de komende trainingen afwachten om te zien of er een reactie komt na een zware inspanning.