Liverpool wint triller die 96 minuten duurt

Liverpool wint triller die 96 minuten duurt

Liverpool FC – Crystal Palace 4-3

Liverpool FC heeft na een spannende match gewonnen van Crystal Palace. De bezoekers kwamen erg defensief voor de dag, maar scoorden aan 100% en zorgden zo toch voor een spectaculaire namiddag met zeven doelpunten op Anfield. 

Bij de rust stond het 1-0 na één rake counter van Crystal Palace in de 34ste minuut, afgerond door Andros Townsend. De bezoekers kropen vanaf de aftrap heel diep terug en zelfs de diepe spits kwam tot aan de eigen backlijn mee verdedigen. Joel Matip kreeg al vroeg een kans, maar hij kreeg de bal niet voorbij Julian Speroni. Even later kopte hij recht op de doelman van Crystal Palace. Ook Sadio Mané kopte recht op Speroni. En het bleef kopkansen regenen. Matip kopte naast en Virgil Van Dijck over. Ook na de goal van Townsend kopte Van Dijck nog eens naast doel. 

Vlak na de pauze bracht Mohamed Salah Liverpool terug op gelijke hoogte na een afgeweken schot van Van Dijck. Liverpool speelde met meer vuur en Andrew Robertson knalde nipt naast. In de 52ste minuut was het wel prijs voor Roberto Firmino. Zijn gekraakt schoot week licht af op een verdediger en rolde in doel. Liverpool leek gewonnen spel te hebben, tot Palace plots een hoekschop kreeg. James Tomkins kopte aan de tweede paal ongedekt binnen. 

Liverpool moest opnieuw op zoek naar de winnende treffer en kwam een kwartier voor tijd opnieuw verdiend op voorsprong. Salah profiteerde van een blunder van Speroni, die de bal bijna in zijn eigen doel sloeg. Palace moest nu uit zijn defensieve stellingen kruipen en Liverpool kreeg wat meer ruimte. Mané trapte twee keer te zwak. James Milner pakte dan twee keer op korte tijd geel en mocht gaan douchen. Ook met tien tegen elf bleef Liverpool de betere ploeg en bij zijn derde kans in de slotfase scoorde Mané vanuit een scherpe hoek de 4-2. De ref liet meer dan zes minuten overspelen en invaller Max Meyer maakte er nog 4-3 van. 

Liverpool: Alisson, Milner, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho (Lallana), Keita (Shaqiri), Mane, Salah (Camacho), Firmino.