Liverpool FC wint met kleinste verschil in Brighton

Liverpool FC wint met kleinste verschil in Brighton

Brighton – Liverpool FC 0-1

Liverpool FC heeft met het kleinste verschil gewonnen van een erg defensief ingesteld Brighton. De Reds vonden slechts moeizaam enkele gaatjes in de compacte defensie van de thuisploeg. Voor rust was Roberto Firmino één keer dicht bij de openingsgoal, maar hij kon de lage voorzet van Andrew Robertson net niet in doel deviëren. 

Vijf minuten na de pauze was het wel prijs. Mohamed Salah dribbelde voorbij enkele verdedigers en werd dan aangetrapt. De topschutter knalde zelf de strafschop keihard in doel. Liverpool kreeg enkele kansen om verder uit te lopen, maar Sadio Mane en Georginio Wijnaldum kregen de bal niet tussen de palen. Aan de overkant moest Trent Alexander-Arnold vlak voor tijd nog een gevaarlijke voorzet wegwerken. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Shaqiri (Milner), Mane (Keita), Salah (Origi), Firmino.