Wolves klopt Liverpool B uit de FA Cup

Wolves klopt Liverpool B uit de FA Cup

Wolves – Liverpool FC 2-1

Liverpool FC ligt al uit de FA Cup. De Reds moesten het in de derde ronde opnemen tegen Wolves en gingen er meteen uit. Jurgen Klopp liet zijn basisspelers rusten en gaf de anderen de kans om zich te tonen. Geen enkele speler greep die kans. 

Voor rust was het huilen met de pet op. Wolves zette hoog druk en Liverpool kwam niet aan spelen toe. Belangrijkste wapenfeit was een vroege blessure voor Dejan Lovren en de invalbeurt voor de 16-jarige Ki-Jana Hoever. Die werd zo de jongste Liverpoolspeler ooit in de FA Cup. Tot zeven minuten voor rust was er nog geen doelgevaar geweest, maar dan brak Raul Jimenez plots door en scoorde. 

Na de pauze brak de match wat meer open en Divock Origi bracht de stand terug in evenwicht met een droge knal, zowat zijn eerste balcontact deze partij. Vier minuten later stond Wolves opnieuw op voorsprong. Ruben Neves haalde verschroeiend uit en liet Simon Mignolet kansloos. Liverpool kwam nog één keer dicht bij de gelijkmaker met een heerlijke vrije trap van Xherdan Shaqiri. De bal ging recht op de kruising af, maar John Ruddy zat er nog met een vinger bij en de bal zoefde tegen de binnenkant van de paal. Klopp gooide Mohamed Salah en Roberto Firmino nog in de strijd. Dat zorgde voor iets meer leven in de brouwerij, maar leverde geen echte kansen op. 

Liverpool: Mignolet, Camacho, Fabinho, Lovren (Hoever), Moreno, Milner, Keita, Jones (Salah), Shaqiri, Sturridge (Firmino), Origi.