Liverpool nog vier punten voor na spannende topper in City

Liverpool nog vier punten voor na spannende topper in City

Manchester City – Liverpool FC 2-1

Liverpool FC heeft zijn eerste nederlaag dit seizoen opgelopen op het veld van Manchester City. In een felbevochten partij hadden de Reds de beste kansen, maar de thuisploeg kwam een paar keer heel goed weg en scoorde bijna aan 100%. Liverpool telt in de stand nog vier punten voorsprong op City.

Bij de rust stond Liverpool 1-0 in het krijt door een ongelooflijke goal van Sergio Aguero. In de 39ste minuut dook hij op voor Dejan Lovren en knalde vanuit een onmogelijke hoek hoog in doel. In een gesloten partij met veel druk op de bal kreeg Liverpool eerder de enige kans van de eerste helft. Na een knappe aanval trapte Sadio Mane tegen de paal. De rebound leek via doelman Ederson binnen te gaan, maar John Stones keerde de bal nog van de lijn. De bal leek over de lijn, maar volgens de doellijntechnologie niet. Het scheelde een millimeter. Op het half uur ontsnapte Vincent Kompany nog aan rood na een drieste tackle op Mohamed Salah

Na de koffie gingen de Reds op zoek naar de gelijkmaker en na een kwartier spelen waren ze er dichtbij, Kompany keerde de bal van de lijn. In de 65ste minuut stond het toch 1-1. Andrew Robertson bracht de verre voorzet van Trent Alexander-Arnold terug voor doel en Roberto Firmino kopte binnen. De match brak nu helemaal open en Leroy Sané scoorde op de counter, via de noppen van Alexander-Arnold en de paal. 

In de slotfase moest LFC meer risico’s nemen en kon City counteren. Alisson Becker dook goed in de voeten van de doorgebroken Agureo. Aan de overkant redde Eederson de plaatsbal van Salah en werd opnieuw een poging van de lijn geveegd door een verdediger. Lovren ging nog maar eens in de fout, maar Alisson bracht redding op het schot van Agureo en Raheem Sterling trapte de rebound naast. In blessuretijd probeerde Liverpool het nog met verre ballen, maar de bal wou niet goed vallen. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Milner (Fabinho), Wijnaldum (Sturridge), Mane (Shaqiri), Salah, Firmino.