Invaller Shaqiri sloopt de muur van Mourinho

Invaller Shaqiri sloopt de muur van Mourinho

Liverpool FC – Man Utd 3-1

Liverpool FC blijft ongeslagen koploper in de Premier League na een zege tegen een enorm defensief acterend Manchester United. Ondanks 64% balbezit en 36 doelpogingen, duurde het lang tot de Reds het verschil konden maken. 

Manchester United kwam met één doel naar Anfield: verdedigen. Liverpool kreeg dan ook veel balbezit, maar weinig ruimte in de zone van de waarheid. Toch kon Sadio Mane in de 23ste minuut de score openen na een heerlijke doorsteekbal van Fabinho. De thuisploeg bleef domineren, maar plots stond het 1-1. Doelman Alisson Becker liet de bal uit zijn handen glippen en Jesse Lingard liet de kans niet liggen. 

Ook na rust bleef Liverpool duidelijk de betere ploeg en de kansen stapelden zich op. Veel pogingen werden geblokt door één van de vele verdedigers of gingen naast doel. En anders stond David De Gea op de juiste plaats. Vooral zijn reflex bij een plaatsbal van Roberto Firmino was straf. Twintig minuten voor tijd mocht Xherdan Shaqiri invallen en die kon De Gea dan toch twee keer verslaan. Hij stond amper drie minuten op het veld toen zijn schot afweek op Ashley Young en via de deklat in doel verdween. Acht minuten later gebruikte Shaqiri Eric Bailly om De Gea een tweede keer te verschalken. Liverpool voetbalde de match nu rustig uit en had alles onder controle tegen een ontzettend zwak United.

Liverpool: Alisson, Clyne, Lovren, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Keita (Shaqiri), Mane (Henderson), Salah, Firmino.