Beste start ooit voor Liverpool FC

Beste start ooit voor Liverpool FC

Burnley – Liverpool FC 3-1

Liverpool FC blijft in het spoor van leider Manchester City na een zege in Burnley. De thuisploeg maakte het lastig voor de ongeslagen Reds en kwam zelfs op voorsprong, maar uiteindelijk werd het nog 3-1. Voor LFC is het de beste start ooit. 

In een erg gesloten eerste helft viel er geen bal te beleven. Beide ploegen speelden traag en slordig. Joe Gomez viel geblesseerd uit. 

Na rust kwam Liverpool meteen opzetten. Joe Hart moest uitpakken met een geweldige duik om het schot van Naby Keita uit doel te zweven. Maar in de 54ste minuut liep het plots fout LFC na een hoekschop. Alisson Becker kreeg de bal niet onder controle en bij de tweede rebound scoorde Jack Cork. Zeven minuten later bracht James Milner met een laag schot de bordjes terug in evenwicht. 

Mohamed Salah en Roberto Firmino mochten invallen en drie minuten later was het prijs. Na een vrije trap verloor iedereen Firmino uit het oog en die kon de bal over de lijn tikken. Tien minuten voor tijd stond Hart even in een schietkraam, maar met de hulp van zijn verdedigers hield hij vier pogingen uit doel. In blessuretijd werd het dan toch nog 1-3. Burnley was heel dicht bij de gelijkmaker, maar Alisson plukte de bal uit de kruising en lanceerde de tegenaanval. De knappe counter werd afgewerkt door Xherdan Shaqiri

Liverpool: Alisson, Gomez (Alexander-Arnold), Van Dijk, Matip, Moreno (Firmino), Henderson, Milner, Keita, Shaqiri, Sturridge, Origi (Salah).