Liverpool wint met enig geluk van Fulham

Liverpool wint met enig geluk van Fulham

Liverpool – Fulham 2-0

Liverpool FC heeft gewonnen van Fulham, maar voor rust had het helemaal anders kunnen lopen. Fulham had voor rust de betere kansen en leek ook op voorsprong te komen, maar de goal werd afgekeurd en Liverpool scoorde op de tegenaanval. Na de pauze hadden de Reds de match onder controle. 

In een evenwichtige eerste helft vielen kansen aan beide kanten. Mohamed Salah stuitte twee keer op doelman Sergio Rico. Xherdan Shaqiri knalde dan weer twee keer net naast doel. Aan de overkant liet Ryan Sessegnon twee grote kansen liggen. In de 41ste minuut leek Aleksandar Mitrovic de bezoekers op voorsprong te koppen, maar de goal werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Alisson Becker hernam snel en Mohamed Salah was sneller dan zijn verdediger en liet de kans niet liggen. Geen 0-1, wel 1-0. Fulham liet de moed niet zakken en Mitrovic kreeg opnieuw een grote kans, Alisson ging goed plat. 

Na de pauze nam Liverpool de match in handen en zakte Fulham helemaal weg. Mane zette Rico een eerste keer aan het werk met een afstandsschot. In de 53ste minuut was het wel prijs, Shaqiri werkte een voorzet van Andrew Robertson heerlijk tegen de netten. Even later stond Robertson zelf aan het kanon, maar Rico zweefde de bal weg. Verder bleven grote kansen uit. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho (Keita), Wijnaldum (Henderson), Shaqiri (Milner), Mane, Salah, Firmino.