Liverpool neemt de maat van zwakke Serviërs

Liverpool neemt de maat van zwakke Serviërs

Liverpool FC – Rode Ster Belgrado 4-0

Liverpool FC heeft vlot gewonnen van Rode Ster Belgrado. De Reds hadden veel kansen, maar het bleef bij 4-0. De bezoekers hadden geen enkel schot op doel, maar pakten wel vijf gele kaarten. 

Rode Ster kwam met één opdracht naar Anfield: verdedigen. Dat lukte voor rust nog behoorlijk, maar Roberto Firmino kon toch al vrij snel de score openen. Liverpool bleef zoeken naar openingen en vlak voor rust scoorde Mohamed Salah na een knappe aanval de 2-0. 

Na de pauze kwam er meer ruimte omdat de bezoekers het niet meer belopen kregen. Salah mocht vanaf de stip zijn tweede van de avond in doel knallen. Een kwartier voor tijd kreeg ook Sadio Mane een kans om een penalty te nemen, maar doelman Milan Borjan keerde zijn trap. Vijf minuten later schoof Mane dan toch de 4-0 binnen op aangeven van invaller Daniel Sturridge. Die trapte zelf ook een paar keer op doel en Mane miste nog een aantal kansen. Hierdoor slikte een ontiegelijk zwak Belgrado maar vier tegengoals. 

Liverpool wipt terug naar de eerste plaats in de groep met 6/9. In de andere partij speelden Napoli en PSG 2-2 gelijk. De Reds tellen één punt meer dan Napoli en twee meer dan PSG. Rode Ster is laatste met één puntje. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson (Moreno), Fabinho, Wijnaldum, Shaqiri (Lallana), Mane, Salah (Sturridge), Firmino.