Alisson redt de meubelen voor Liverpool

Alisson redt de meubelen voor Liverpool

Liverpool FC – Brighton 1-0

Liverpool FC heeft met het kleinste verschil gewonnen van Brighton. De Reds hadden voor rust verschillende kansen, maar in de slotfase werd het toch nog even heet. 

Na vijf minuten spelen was Sadio Mane al dicht bij de openingsgoal, maar de bal hobbelde net naast. Even later pakte Matthew Ryan uit met een ultieme reflex om de kopbal van Roberto Firmino uit zijn doel te vegen. Op het kwartier krulde Trent Alexander-Arnold een vrije trap op de deklat. In de 23ste minuut was het wel raak. Hoge pressing leverde balbezit op en Mohamed Salah werkte kalm af. Liverpool creëerde voor de pauze nog enkele kansen, maar het bleef 1-0.

Brighton kwam hevig terug uit de kleedkamer, maar Anthony Knockaert knalde wild naast. Verder veel balbezit en de controle van Liverpool, maar het was zoeken naar een gaatje in de verdediging van Brighton. Joe Gomez kon Ryan nog eens aan het werk zetten met een kopbal. Vijf minuten voor rust was Alexander-Arnold toch dicht bij de 2-0 na een knappe aanval over werkbeest James Milner en Andrew Robertson, maar zijn schot was net naast. Plots kwam Brighton dan toch opzetten en moest Alisson Becker nog uitpakken met een knappe relfex na een tegenvoetse kopbal van Pascal Gross

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Matip), Gomez, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Milner, Keita (Henderson), Mane (Sturridge), Salah, Firmino.