Markovic en Sturridge scoren in Blackburn

Markovic en Sturridge scoren in Blackburn

Blackburn Rovers – Liverpool FC 0-2

Liverpool heeft zijn laatste oefenmatch op Engelse bodem gewonnen. Het verschil werd pas na rust gemaakt, al waren de Reds er ook voor de pauze een paar keer heel dicht bij. 

Al in de vijfde minuut kreeg James Milner de kans om Liverpool op voorsprong te trappen vanaf de stip. Zijn strafschop was echter op de ideale hoogte voor de keeper. Voor de rest viel er voor rust weinig te beleven. Pas in de slotfase kwamen de Reds opnieuw opzetten. Adam Lallana krulde de bal op de deklat na een knappe infiltratie van Ben Woodburn en even later werd de poging van Lallana door een speler van de lijn geveegd.

Na de pauze kreeg Daniel Sturridge al snel twee kansen, maar hij trapte telkens nipt naast. In de 64ste minuut stuurde hij subliem Lazar Markovic diep en die liet de kans niet liggen. Drie minuten later was Rafael Camacho dicht bij de 0-2, maar zijn bal werd nog weggeschoven door een verdediger. Even later trof Sturridge op aangeven van Naby Keita wel raak met een schuiver onder de keeper. 

Liverpool eerste helft: Karius, Clyne, Matip, Klavan, Moreno, Milner, Lallana, Woodburn, Ojo, Origi, Solanke.

Invallers: Fabinho, Van Dijk, Keita, Gomez, Sturridge, Robertson, Phillips, Jones, Markovic, Camacho, Kelleher.