Goeie eerste helft in Tranmere, dan geblunder

Goeie eerste helft in Tranmere, dan geblunder

Tranmere Rovers – Liverpool FC 2-3

Liverpool FC heeft ook zijn tweede oefenmatch winnend afgesloten, maar het was een match met twee gezichten. Voor rust speelden de Reds uitstekend, na de pauze lieten elf andere Reds het wat hangen en kwam Tranmere dankzij twee blunders terug in de partij.

Na een knappe actie van Sheyji Ojo kon rechtsback Rafael Camacho Liverpool al snel op voorsprong brengen. Na 27 minuten maakte Ojo er zelf 0-2 van en zes minuten later presenteerde Ryan Kent de 0-3 aan Adam Lallana. Liverpool speelde bij momenten heel vloeiend en de ruime voorsprong was zeker verdiend.

Na de pauze lag het tempo een stuk lager. Daniel Sturridge probeerde het een paar keer, maar stuitte telkens op de keeper. Aan de overkant speelde doelman Loris Karius de hoofdrol bij de eerste goal van Tranmere. Hij liet een bal van zijn borst stuiten en Jonny Smith tikte binnen. Tien minuten voor tijd deed ook Pedro Chirrivella zijn duit in het zakje met een pas achter James Milner, Amadou Soukouna liet de kans niet liggen en trapte naast Karius in doel. In de slotfase kwam LFC iets meer opzetten, maar de Reds kregen de bal niet meer tegen de netten.

Liverpool FC 1e helft: Ward, Camacho, Phillips, Klavan, Robertson, Fabinho, Keita, Lallana, Kent, Ojo, Solanke.

Liverpool FC 2e helft: Karius, Clyne, Gomez, Chirivella, Moreno, Milner, Woodburn, Jones, Wilson, Origi, Sturridge.