Reds walsen na rust over Chester

Reds walsen na rust over Chester

Chester – Liverpool FC 0-7

Chester hield aanvankelijk goed stand tegen Liverpool, maar de druk nam steeds meer toe. Nieuwkomer Fabinho was dicht bij de openingsgoal met een schot tegen de binnenkant van de paal, maar voor rust kon alleen Harry Wilson scoren en wel twee keer. Telkens werkte hij heel koelbloedig af na een knappe run. Bij de eerste goal kreeg Alberto Moreno de bal met veel geluk voor doel en Wilson stond op de juiste plaats, zeven minuten later stuurde Curtis Jones Wilson mooi het straatje in. 

Na de rust drukten Daniel Sturridge en Sheyji Ojo meteen hun stempel op de match. Sturridge stuurde Ojo diep en die dwong de keeper tot een fout. James Milner zette de strafschop feilloos om. In de 54ste minuut was Sturridge aan het feest na goed doorjagen van Naby Keita. Twee minuten later krulde Ryan Kent een afstandsschot heerlijk in de verste hoek. Hierna werden enkele kansen gemist, maar in de slotfase vielen toch nog twee goals. Sturridge met een doorsteekpas naar Milner, mooi hakje en Danny Ings mocht de 0-6 tegen de netten prikken. Het laatste woord was opnieuw aan Sturridge die een afvallende bal mooi dood maakte en buiten het bereik van de keeper plaatste. 

Liverpool FC 1e helft: Karius, Clyne, Gomez, Phillips, Moreno, Fabinho, Jones, Woodburn, Wilson, Solanke, Origi.

Liverpool FC 2e helft: Ward, Robertson, Klavan, Phillips (Chirivella), Camacho, Milner, Keita, Kent, Ojo, Ings, Sturridge.