Gouden schoen Salah breekt Brighton

Gouden schoen Salah breekt Brighton

Liverpool FC – Brighton 4-0

Liverpool FC heeft tegen Brighton vertrouwen getankt met het ook op de finale van de Champions League tegen Real Madrid. De Reds waren een klasse te sterk voor de bezoekers, die geen enkele keer voor doelgevaar konden zorgen. LFC creëerde wel kansen bij de vleet en haalde zo vlot de vierde plaats binnen. 

Sadio Mane kreeg al heel vroeg enkele kansen, maar de Senegalees wrong ze telkens de nek om. Liverpool bleef drukken met vier aanvallers en in de 26ste minuut brak topschutter Mohamed Salah de ban met zijn 32ste goal dit seizoen in de Premier League. De Reds hadden er zin in en speelden verschillende kansen bijeen. De bal had ook enkele keren op de stip kunnen gaan. Vlak voor rust kopte Dejan Lovren de oververdiende 2-0 binnen, na een schitterende voorzet van Andrew Robertson

Na de pauze hetzelfde spelbeeld en Domonic Solanke knalde al snel de 3-0 in doel na een sublieme actie van Salah. Liverpool bleef morsen met de kansen, tot Robertson vijf minuten voor tijd zijn goaltje kon meepikken. Een ontzettend zwak Brighton verloor zo met 4-0, of was Liverpool gewoon zo sterk? 

Na de wedstrijd kreeg Salah zijn gouden schoen als topschutter in de Premier League. Met 32 goals in 38 matchen heeft Salah bovendien een nieuw record voor de Premier League gevestigd.

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Mane (Lallana), Salah (Woodburn), Firmino (Ings), Solanke.