LFC naar finale ondanks nederlaag in Rome

LFC naar finale ondanks nederlaag in Rome

AS Roma – Liverpool FC 4-2 

Nadat Liverpool FC de heenmatch op Anfield had gewonnen met 5-2, kwam de finale eigenlijk nooit echt in gevaar. AS Roma won uiteindelijk met 4-2 na een strafschop in blessuretijd. Op zaterdag 26 mei zal LFC de finale van de Champions League spelen tegen Real Madrid.

Roma was van plan meteen hoog druk te zetten en bestookte de Liverpooldefensie met verre ballen, maar de goal viel al snel aan de overkant. Sadio Mane profiteerde van een slechte bal van Radja Naingolan en scoorde de 0-1. Na een kwartier spelen stond het al 1-1 nadat Dejan Lovren de bal tegen James Milner knalde en zo in het eigen doel. Liverpool ging toch met een voorsprong rusten na een kopbalgoal van Georginio Wijnaldum

Zeven minuten na rust bracht Edin Dzeko Roma op gelijke hoogte. De thuisploeg kreeg nog enkele kansjes, maar scoren lukte pas in de slotfase. In de 86ste minuut knalde Naingolan via de paal binnen en in blessuretijd zette hij een strafschop om. Maar de 4-2 viel te laat om nog spanning in de partij te brengen. 

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold (Clyne), Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Milner, Wijnaldum, Mane (Klavan), Salah, Firmino (Solanke).