Salah scoort zijn veertigste goal voor LFC

Salah scoort zijn veertigste goal voor LFC

Liverpool FC – Bournemouth 3-0

Liverpool FC en Mohamed Salah blijven op dreef. De Egyptische aanvaller scoorde tegen Bournemouth zijn veertigste goal dit seizoen. Liverpool won uiteindelijk met 3-0 van een erg defensief ingesteld Bournemouth en ligt op koers om vlot in de top vier te eindigen dit seizoen. De Reds produceerden tal van kansen, maar de meeste pogingen gingen net naast of vonden nog een ultieme beenveeg in de weg. 

Liverpool begon sterk aan de partij en een ruime zege leek meteen in de maak. In de zevende minuut kon Sadio Mane keeper Asmir Begovic in twee keer verslaan. Begovic kon de kopbal van Mane nog keren, maar de Senegalees knalde de rebound in doel. De thuisploeg bleef hoog druk zetten en kansen creëren, maar het kanon stond niet op scherp.

Na rust lag het tempo iets lager, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Bournemouth zakte diep terug en Liverpool zocht openingen. Salah had al enkele kansen de nek omgewrongen toen hij in de 69ste minuut een heerlijke voorzet van Trent Alexander-Arnold magistraal in doel kopte. Nu was het de beurt aan Roberto Firmino om te scoren en na enkele pogingen lukte dat ook vlak voor tijd. 

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren (Klavan), Robertson, Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Mane (Milner), Salah, Firmino (Solanke).