Flauwe derby levert geen winnaar op

Flauwe derby levert geen winnaar op

Everton – Liverpool 0-0

Everton en Liverpool hebben voor de tweede keer dit seizoen gelijk gespeeld tijdens de Merseyside derby. De wedstrijd leverde weinig spektakel op en de 0-0 was dan ook een logische eindstand. 

Jurgen Klopp moest sleutelen aan zijn elftal omwille van blessures en vermoeidheid. Toch was Liverpool voor rust de betere ploeg en kregen de Reds ook enkele kansen. Dominic Solanke had eigenlijk moeten scoren, maar trapte te zwak en Jordan Pickford kon de bal nog keren. Aan de overkant moest Loris Karius redding brengen bij een krul van Yannick Bolasie. Na rust deemsterde Liverpool helemaal weg en in de slotfase kreeg Everton enkele kansjes, maar geen enkel schot zat tussen de palen. 

Liverpool: Karius, Clyne, Lovren, Van Dijk, Klavan, Milner (Oxlade-Chamberlain), Henderson, Wijnaldum, Mane (Firmino), Ings (Alexander-Arnold), Solanke.