Tottenham krijgt twee strafschoppen tegen Liverpool

Tottenham krijgt twee strafschoppen tegen Liverpool

Liverpool – Tottenham 2-2

Liverpool en Tottenham hebben de punten verdeeld na een match met twee gezichten waarin de scheidsrechter en een lijnrechter een bepalende rol speelden.

De wedstrijd begon goed voor Liverpool na een blunder van Eric Dier. Mohamed Salah liet de kans niet liggen en in de derde minuut stond het al 1-0. Liverpool was voor rust de betere ploeg, maar verzuimde verder uit te lopen.

Na rust een ander wedstrijdbeeld met veel balbezit voor Tottenham. Toch leek Liverpool de drie punten thuis te houden, tot een knal van invaller Victor Wayama in de kruising. In de 87ste minuut kreeg Tottenham dan een strafschop nadat Harry Kane over Loris Karius dook. Uit de herhaling bleek dat Kane duidelijk buitenspel stond. Hij trapte de penalty dan maar recht op Karius.

In de 91ste minuut leek Salah Liverpool alsnog de drie punten te bezorgen na een knappe solo en sublieme finish, maar er was nog tijd om Tottenham een tweede strafschop te geven. Erik Lamela dook tegen een Liverpoolspeler op en de lijnrechter zag er een fout in. Dit keer stuurde Kane Karius naar de verkeerde hoek, 2-2.

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson, Milner (Matip), Henderson (Wijnaldum), Can, Mane (Oxlade-Chamberlain), Salah, Firmino.